Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΕΡΓΟ






ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΗΣ

ΕΔΡΑ: Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: πρωτ. Ματθαίος Χάλαρης
ΗΜΕΡΑ: Τετάρτη
ΩΡΑ: 18:30 απογευματινή
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 ώρα και 20 λεπτά


Ένα ακόμα ποιμαντικό πρόγραμμα λειτουργεί κάθε Τετάρτη (από Νοέμβριο έως και Μάρτιο). Είναι η ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ. Μια προσπάθεια της Ενορίας μας να βρεθεί μέσα στο κύτταρο της κοινωνικής ζωής του ανθρώπου, την Οικογένεια. Μια απάντηση στην εντολή του Χριστού μας, να οικοδομείται η οικία "επί την πέτραν".

Η Ενορία μας, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε κάθε νέα ή νέα, στα ζευγάρια που προχωρούν σταθερά προς το μυστήριο του Γάμου, στους συζύγους, σε όποιους πιστεύουν ότι έχουν περιθώρια μαθητείας, με σκοπό την κατάρτισή τους πάνω σε θέματα ανθρωπίνων σχέσεων, γονεϊκών σχέσεων, αγωγής των παιδιών, πρακτικών θεμάτων σχετικών με τη λειτουργία του νοικοκυριού.

Τα θέματα αυτά θα αναπτύξουν ειδικοί επιστήμονες, Ψυχολόγοι, Παιδαγωγοί, Ιατροί, Εκπαδευτικοί, Κοινωνικοί Λειτουργοί κλπ. οι οποίοι θα στελεχώσουν το φετεινό μας πρόγραμμα, προσφέροντας τη γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους, προκειμένου να συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν την σύγχρονη οικογένεια.

Οι συναντήσεις γίνονται κάθε Τετάρτη, από 6,30 έως 7,20 το βράδυ, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού, που βρίσκεται πίσω από τον Ιερό Ναό.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Αγαπητοί μας γονείς,

Η ποιμαντική αγωνία για το μέλλον της οικογένειας, όπως την μάθαμε και την γνωρίσαμε μέσα από την ελληνική παράδοση, μας οδήγησε στη δημιουργία της ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ. Είναι μια προσπάθεια της Ενορίας μας να βρεθεί μέσα στο κύτταρο της κοινωνικής ζωής του ανθρώπου, την οικογένεια, ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή που τόσο βάλεται ο ιερός αυτός θεσμός.
Η Ενορία μας, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε κάθε νεo η νέα, στα ζευγάρια που προχωρούν σταθερά προς το μυστήριο του γάμου, στους συζύγους, σε όποιους πιστεύουν ότι έχουν περιθώρια μαθητείας, ακόμη και στους μεγαλύτερους στην ηλικία που έχουν αναλάβει την φροντίδα των εγγονιών, με σκοπό την κατάρτισή τους πάνω σε θέματα ανθρωπίνων σχέσεων, γονεϊκών σχέσεων, αγωγής των παιδιών, πρακτικών θεμάτων σχετικών με τη λειτουργία του νοικοκυριού.
Τα θέματα που αναπτύσσονται από ειδικούς επιστήμονες, Ψυχολόγους, Παιδαγωγούς, Ιατρούς, Εκπαιδευτικούς, Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ιερείς κλπ. προσφέρουν υπεύθυνες γνώσεις, προκειμένου να συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τη σύγχρονη οικογένεια.
Οι συναντήσεις γίνονται κάθε Τετάρτη, από 6,30 έως 7,30 το βράδυ, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού, που βρίσκεται πίσω από τον Ιερό Ναό. Σας περιμένουμε. Και θα τα καταφέρετε να έρθετε, εάν συνειδητοποιήσετε την κρισιμότητα του θέματος και τις ευθύνες που έχουμε επωμιστεί έναντι του Θεού και της κοινωνίας ως γονείς, για την ποιότητα και τον χαρακτήρα των ανθρώπων που θα προσφέρουμε αύριο στο κόσμο μας για ένα καλύτερο μέλλον.

.

Για επικοινωνία μαζί μας :
Τηλέφωνο : +30-210-9712456
Φαξ : +30-210-9712456
Ταχυδρομική διεύθυνση : πλατεία Αγ. Δημητρίου, 173 43 – Αγ. Δημήτριος
Ηλεκτρονική διεύθυνση :
inad.dad@dad.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: