Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Η ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ






ΙΕΡΑΤΕΙΟ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ













Ο προϊστάμενος του Ι.Ν. πρωτοπ. Ματθαίος Χάλαρης










Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, σήμερα υπηρετούν τρείς Εφημέριοι και ένας Διάκονος.
Ο πρώτος Εφημέριος ονομάζεται Λουκάς Γκέκας. Γεννήθηκε το έτος 1953 στο Κυριάκειον Λεβαδείας. Είναι πρωτοπρεσβύτερος, πτυχιούχος της Πατμιάδος Εκκλησιαστικής Σχολής, της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πατέρας τριών παιδιών. Διάκονος χειροτονήθηκε το έτος 1976 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Νικόδημο και πρεσβύτερος το έτος 1981 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερώνυμο.
Ο δεύτερος Εφημέριος ονομάζεται Ματθαίος Χάλαρης. Γεννήθηκε το έτος 1962 στον Άγιο Δημήτριο Αθηνών. Είναι πρωτοπρεσβύτερος, πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών, της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πατέρας τεσσάρων παιδιών, η δε πρεσβυτέρα είναι δασκάλα. Διάκονος χειροτονήθηκε το έτος 1988 και πρεσβύτερος το έτος 1989. Και τις δύο χειροτονίες έκανε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ. Είναι προϊστάμενος του Ιερού Ναού, πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και υπεύθυνος του ενοριακού ποιμαντικού έργου.
Ο τρίτος Εφημέριος ονομάζεται Γεώργιος Κυριακόπουλος. Γεννήθηκε το έτος 1966 στην Καλαμάτα. Είναι πατέρας δύο παιδιών, απόφοιτος του Νυκτερινού Εκκλησιαστικού Λυκείου Αθηνών και τελειόφοιτος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών. Η πρεσβυτέρα είναι φοιτήτρια της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροτονήθηκε διάκονος το έτος 1996 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αντώνιο και πρεσβύτερος το 1999, από τον μακαρ. νυν αρχιεπ. Αμερικής κ. Δημήτριο. Είναι υπεύθυνος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου και του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης.
Διάκονος του Ιερού Ναού είναι ο Ευάγγελος Νικήτας. Γεννήθηκε το έτος 1972 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και φοιτητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροτονήθηκε το έτος 1999 από τον Mακαρ. Aρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο.
Στον Ιερό Ναό μας, προσφέρει ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του και ένας ακόμα Συνταξιούχος Ιερέας, παλαιός Εφημέριος του Ναού μας και γόνος Ιερατικής Οικογενείας, ο πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Μακρόπουλος.
Τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου είναι οι κύριοι: Δημήτριος Γκούντουβας, Γεώργιος Σιταρίδης, Μιχαήλ Σούρσος, Κόκορης Θεόδωρος και Θεόκλητος Ανθόπουλος, .
Ιεροψάλτες του Ναού μας είναι: στο μεν δεξιό αναλόγιο, ο κ. Συμεών Σβανάς, πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής, στο δε αριστερό αναλόγιο ο κ. Γεώργιος Τοκατλίδης, πτυχιούχος της Βυζαντινής Μουσικής και Καθηγητής Μουσικής.


.
Για επικοινωνία μαζί μας :
Τηλέφωνο : +30-210-9712456
Φαξ : +30-210-9712456
Ταχυδρομική διεύθυνση : πλατεία Αγ. Δημητρίου, 173 43 – Αγ. Δημήτριος
Ηλεκτρονική διεύθυνση :
inad.dad@dad.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: